توانبخشی سالمندان یک فرآیند برای بازیابی قدرت و توانایی در سالمندان است این کار می تواند کیفیت زندگی افراد سالمند را تا حدود زیادی افزایش دهد و انرژی از دست رفته و ناتوانی ایجاد شده در آن ها را برطرف سازد.

 

 

دوره سالمندی یک فرایند طبیعی در زندگی است. با افزایش سن به تدریج تغییرات جسمی و روحی در انسان رخ می‌دهد. در این دوره از زندگی انواع بیماری‌های ستون فقرات، شکستگی لگن، آرتروز، سکته‌های مغزی، بیماری پارکینسون و انواع شرایط ناتوان کننده می‌تواند فرد سالمند را درگیر کند. همچنین در افراد سالمند اختلال تعادل، بی اختیاری ادرار، بی حرکتی، کمبود قدرت نمایان می‌شود.

سالمندی هم یکی از مراحل زندگی بشر است و شاید اگر به درستی مدیریت شود، می تواند مرحله بالندگی خرد و بلوغ نهایی روح و روان آدمی باشد.

از نظر سنی سه گروه سالمند جوان (۷۰-۶۰)، میانسال (۸۰-۷۱) و پیر (۸۱سال به بالا) وجود دارد. همچنین از نظر میزان وابستگی به سه گروه سالمند مستقل، نیمه مستقل و وابسته تقسیم می شوند.

انجام فیزیوتراپی و درمان های توانبخشی برای سالمندان فواید زیادی به دنبال دارد. این تمرینات موجب افزایش تحرک و کاهش پوکی استخوان در افراد مسن و افزایش سطح متابولیسم و تعادل بدن و بهبود عملکرد ریوی و وضعیت قلبی- عروقی در این افراد می شود. از طرف دیگرفیزیوتراپی وبازتوانی سالمندان به تنظیم فشار خون، کاهش میزان قند خون و چربی خون در افراد سالمند کمک می کند. این افراد بعد از فیزیوتراپی و بازتوانی توانایی های حرکتی، انعطاف پذیری و وضعیت بدنی بهتری به دست می آورند و می توانند بسیاری از کارهای روزمره زندگی را خودشان و بدون کمک دیگران انجام دهند. به علاوه انجام تمرینات توانبخشی به این افراد کمک می کند تا سوخت و ساز بدن خود را افزایش دهند و با این کار از چاقی و اضافه وزن نیز جلوگیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *