در یک فرد طبیعی در حالت ایستاده زمانی که بین زانوها فاصله ای وجود نداشته باشد، قوزک‌های مچ پا نیز هیچ گونه فاصله ای ندارند. حال اگر با کنار هم بودن زانوها، بین مچ پاها یا قوزک‌ها فاصله ایجاد شود آن را  پای ضربدری می گویند. نکته مهم در حالت پای ضربدری این است که انحراف ساق پا نسبت به وضعیت طبیعی به سمت بیرون افزایش می یابد

پای ضربدری معمولاً در کودکان دارای سن سه سال مشاهده شده و در دختران بیش‌تر از پسران شایع است،پای ضربدری اغلب در سنین بین  7 تا 8 سال از بین می‌رود. چنان چه پای ضربدری پس از سن 8 سالگی همچنان ادامه داشت، باید به دنبال کمک‌های پزشکی برای رفع این مشکل باشید. فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی باید از سنین کودکی آغاز شوند تا احتمال موفقیت در درمان ناهنجاری افزایش یابد.

یکی از بهترین روش هایی که برای درمان پای ضربدری وجود دارد فیزیوتراپی است. فیزیوتراپیست فرد را معاینه کرده و با استفاده از تکنیک های درمانی برنامه ای برای توانایی حرکت کردن، کاهش درد، بازیابی عملکرد، جلوگیری از ناتوانی و درمان پای ضربدری ارائه می دهد.

زانو ضربدری در سنین بالا در اثر ضربه و یا عفونت در زانو و یا پاها ، کمبود شدید ویتامین D و کلسیم ، چاقی بیش از حد و آرتروز زانو ها ایجاد شود. درمان پای ضربدری با  فیزیوتراپی می تواند از پیشرفت آن جلوگیری کند.

بیمار بدلیل زانوی ضربدری، هر دو زانوی خود را عمل کرده بودند. یک ما فیزیوتراپی در منزل داشتند چون پیشرفتی در روند بهبودی خود نداشتند به کلینیک ما مراجعه کردند. خدارو شکر از روند بهبود خود راضی هستند و با ادامه درمان به امید خدا بهبودی کامل بدست می آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *