بازتوانی سالمندان

توانبخشی سالمندان یک فرآیند برای بازیابی قدرت و توانایی در سالمندان است این کار می تواند کیفیت زندگی افراد سالمند را تا حدود زیادی افزایش دهد و انرژی از دست رفته و ناتوانی ایجاد شده در آن ها را برطرف سازد.

 

 

دوره سالمندی یک فرایند طبیعی در زندگی است. با افزایش سن به تدریج تغییرات جسمی و روحی در انسان رخ می‌دهد. در این دوره از زندگی انواع بیماری‌های ستون فقرات، شکستگی لگن، آرتروز، سکته‌های مغزی، بیماری پارکینسون و انواع شرایط ناتوان کننده می‌تواند فرد سالمند را درگیر کند. همچنین در افراد سالمند اختلال تعادل، بی اختیاری ادرار، بی حرکتی، کمبود قدرت نمایان می‌شود.

سالمندی هم یکی از مراحل زندگی بشر است و شاید اگر به درستی مدیریت شود، می تواند مرحله بالندگی خرد و بلوغ نهایی روح و روان آدمی باشد.

از نظر سنی سه گروه سالمند جوان (۷۰-۶۰)، میانسال (۸۰-۷۱) و پیر (۸۱سال به بالا) وجود دارد. همچنین از نظر میزان وابستگی به سه گروه سالمند مستقل، نیمه مستقل و وابسته تقسیم می شوند.

انجام فیزیوتراپی و درمان های توانبخشی برای سالمندان فواید زیادی به دنبال دارد. این تمرینات موجب افزایش تحرک و کاهش پوکی استخوان در افراد مسن و افزایش سطح متابولیسم و تعادل بدن و بهبود عملکرد ریوی و وضعیت قلبی- عروقی در این افراد می شود. از طرف دیگرفیزیوتراپی وبازتوانی سالمندان به تنظیم فشار خون، کاهش میزان قند خون و چربی خون در افراد سالمند کمک می کند. این افراد بعد از فیزیوتراپی و بازتوانی توانایی های حرکتی، انعطاف پذیری و وضعیت بدنی بهتری به دست می آورند و می توانند بسیاری از کارهای روزمره زندگی را خودشان و بدون کمک دیگران انجام دهند. به علاوه انجام تمرینات توانبخشی به این افراد کمک می کند تا سوخت و ساز بدن خود را افزایش دهند و با این کار از چاقی و اضافه وزن نیز جلوگیری کنند.

 

بیمار به دلیل کمردرد و اسکولیوز به کلینیک ما مراجعه کرده بودند. فیزیوتراپی در درمان انحراف ستون فقرات و از بین بردن تاثیرات ناشی از  اسکولیوز و نیز بهبود ظاهر بدن بیمار کمک شایانی می کند. فیزیوتراپی می تواند به افراد مسن کمک کند ظاهر بدن صاف تر و نیز وضعیت تنفسی بهتر داشته باشد. هنگام بروز کمردرد با مراجعه به فیزیوتراپی و ارزیابی دقیق و انجام صحیح درمان، کمردرد برطرف می شود.

 

پاهای ضعیف در دوران میانسالی نمی توانند همراهان خوبی برای شما باشند! در پيري نباید از سفید شدن مو، یا افتادگی پوست، يا چین و چروک بترسيم. اما از ضعف پاها بايد ترسيد. اگر پاها را به مدت دو هفته حرکت ندهید، قدرت پا ده سال کاهش می‌یابد.

با ضعیف شدن عضلات پا، حتی اگر تمرینات توان‌بخشی انجام دهید، بهبودی مدت زمان زیادی طول می‌کشد. بنابراین، انجام ورزش منظم و مناسب مانند پیاده‌روی، بسیار مهم است.

فشار کل بدن روی پاهاست. پا ستونی است که بار كل بدن انسان را به دوش می‌کشد. 50٪ از استخوان‌ها و 50٪ از عضلات بدن، در دو پا قرار دارند. بزرگ‌ترین و محکم‌ترین مفاصل و استخوان‌های بدن هم در پاها هستند. 70% فعالیت انسان و مصرف انرژی در طول زندگی فرد، توسط دو پا انجام می‌شود. پاها مرکز حرکت بدن هستند. در هر دو پا با هم، 50٪ از سلسله‌ي اعصاب و 50٪ از رگ‌های خونی قرار دارند و 50٪ از خون از طریق آنها جریان دارد. این یک شبکه‌ي گردش خون بزرگ است، که كل بدن را به هم متصل می‌کند. بنابراین كسانی که عضلات پاي قوی دارند، قطعاً قلب قوی هم دارند.

ورزش پا، حتی بعد از 60 سالگی، هرگز دیر نیست. هر روز 30-40 دقیقه پیاده‌روی کنید یا هفته ای سه ساعت ورزش های هوازی قدرتی انجام دهید تا مطمئن شوید پاهای شما ورزش کافی را انجام می‌دهند.
اگر می خواهید سالیان سال به راحتی و در سلامت قدم بزنید، حتما پاهای خود را از همین حالا تمرین دهید. تمرین بروی این عضلات با مشورت فیزیوتراپیست می تواند برای اشخاصی که دچار درد های مزمن و یا برخی مشکلات در این ناحیه هستند بسیار مفید باشد. همچنین ریسک ابتلا به بسیاری از عارضه ها با تقویت عضلات پا کاهش چشمگیری خواهد داشت. به عنوان مثال “#واریس سیاهرگ ها” در صورتی که عضلات ساق پای قوی ای داشته باشید و آن ها را تمرین دهید، کمتر شما را مورد هدف قرار خواهد داد و می تواند عوارض ایستادن و یا نشستن طولانی مدت در این زمینه را کاهش دهد.

 

 

با پزشکان ما آشنا شوید

فیزیوتراپیست نادری

دکتری فیزیوتراپی

فیزیوتراپ

درخواست وقت ملاقات