
شانه
فیزیوتراپی نادری
شانه درد
فیزیوتراپی شانه به روند درمان و بهبودی انواع آسیب دیدگی شانه کمک نموده و باعث افزایش دامنه حرکتی و قدرت عضلات میشود.
شانه یکی از مفاصل بسیار پیچیده و بسیار پر تحرک بدن است. به همین دلیل یکی از نقاطی است که بسیار زیاد درگیر مشکلات مختلف می شود. بسیاری از بیماری های شانه در صورت رسیدگی سریع با فیزیوتراپی شانه و ورزش های اصلاحی قابل درمان است. کتف استخوانی سه گوش و پهن در بالاتنه می باشد که به دو استخوان بازو و ترقوه متصل است.در فیزیوتراپی کتف باید این نکته را در نظر بگیریم که کتف بخشی از شانه نیز محسوب میشود .
شانه درد سومین مشکل شایع در مشکلات اسکلتی عضلانی است که 30٪ از ما در طول عمر خود به نحوی به آن دچار خواهیم شد.
فیزیوتراپی شانه مناسب اکثر افرادی است که دچار عارضه، درد و ناراحتی در شانه می باشند و مهم نیست که فرد در چه رنج سنی قرار دارد.
فیزیوتراپی در ناحیه شانه در بیماری هایی مانند :
- تاندونیت های شانه مانند تاندونیت سوپرااسپیناتوس ، ساب اسکاپولاریس ، اینفرا اسپیناتوس ، ترس مینور
- سندروم ایمپینگمنت
- انواع شکستگی های شانه
- سندروم توراسیک TOS
- پارگی های لابروم شانه مانند اسلپ و بنکارت
- دررفتگی های شانه
- شانه گرد شده
- کیفوز پشتی (قوز کردن)
- بد پوسچر
- سفتی و خشکی و اسپاسم عضلات
- دردهای شدید ، تورم ، بی حسی و گزگز
- اختلالات مفصل آکرومیوکلاویکولار
- فروزن شولدر و شانه یخ زده یا شانه منجمد و روتاتور کاف
- عدم توانایی در تکان دادن و چرخاندن شانه
- بعد از جراحی های دست و شانه، ترقوه
انجام درمان فیزیوتراپی و مدیریت دردها و آسیب های شانه با استفاده از تکنیک های منوآل تراپی و تاندون ریلیز و فیزیوتراپی با روش های نوین تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت شانه داشته دارد.
روتاتور کاف از چهار عضله در شانه تشکیل شده که کمک میکند که بازو بالا بیاید، بچرخد و سر بازو را داخل شانه محکم نگه دارد.
از شایعترین موارد درد و ناتوانی در بزرگسالان پارگی تاندون روتاتور کاف است. در سنین بالای 40 سال شایع است، ولی میتواند بدلایل مختلف در هر سنی اتفاق بیفتد مثل شکستگی.
اوایل شروع آسیب روتاتور کاف در مواردی که عارضه تدریجی بوجود میاید درد کم هست و درد با کارهایی که دست به بالای سر میرود شروع میشود. با خوابیدن روی دست گرفتار درد در شب زیاد میشود. با پیشرفت بیماری درد در زمان استراحت نیز وجود دارد.در مواردی که پارگی در یک حادثه رخ دهد همراه با درد شدید، احساس گسیختگی و ضعف ناگهانی در بازو احساس می شود.
در بیمارانی که آسیبهای روتاتور کاف به وجود میآید یکی از تاندونهای درگیر می تواند تاندون سوپرااسپیناس باشد. پارگی تاندون سوپرااسپیناتوس که یکی از تاندون های بسیار مهم در شانه محسوب میشود میتواند باعث دردهای ناحیه شانه در افراد میانسال شود که در فعالیت های تکراری به خصوص در بالای سر ایجاد میشود. با انجام به موقع فیزیوتراپی و توجه به آسیب می تواند احتمال جراحی را در این ناحیه به نحو قابل ملاحظه ای کاهش دهد. در صورتی که پارگی بطور کامل رخ داده و علائم بیمار با فیزیوتراپی قابل تسکین نباشد عمل جراحی به عنوان آخرین راه درمانی انجام می گیرد.
کلینیک فیزیوتراپی نادری می تواند با انجام فیزیوتراپی تخصصی نیاز به جراحی در این گونه بیماران را مرتفع ساخته و یا پس از عمل جراحی در بهبودی مناسب به بیماران کمک نماید.
سندروم شانه یخ زده
این سندروم بیشتر در سنین میان سالی شایع است و خانم ها بیش تر از آقایان دچار آن می شوند.
درد در ناحیه شانه یکی از مهم ترین نشانه های ابتلا به این سندروم است. محل درد در این بیماران در سمت خارج بازوست و درد ناشی از آن تا آرنج یا روی دست احساس می شود. معمولا بیمار درد را به صورت یک درد تیز احساس می کند.
سندروم شانه یخ زده معمولا تنها یک شانه را درگیر می کند ولی در برخی موارد که فرد به دیابت یا مشکلات قلبی مبتلاست، این عارضه هر دو شانه را درگیر می کند .
مبتلایان به سندروم شانه یخ زده باید تا زمانی که درمان نشده اند، رانندگی نکنند و از خوابیدن روی شانه درگیر بپرهیزند. همچنین حمل کیف و اجسام سنگین با دست مبتلا به سندروم شانه یخ زده ممنوع است.
مهم ترین درمان در سندروم شانه یخ زده، فیزیوتراپی محسوب می شود. #فیزیوتراپی رایجترین نوع درمان شانهی یخ زده است که میتواند از چند هفته تا نه ماه طول بکشد تا نتیجه بگیرد.
سندروم گیر افتادگی شانه ( impigment shoulder joint syndrom) یک بیماری شایع مفصل شانه که سبب درد شانه بویژه در افراد بالغ می شود. اسم دیگر این بیماری شانه شناگران است .
بیشترین علامت آن درد است که در حین بالا بردن دست یا فعالیتهای بالای سر یا بردن دست پشت کمر ایجاد می شود. گاهی از اوقات درد به صورت خفیف و ثابت در بازو احساس می شود. عادت به قرار دادن بدن در وضعیت بدنی قوز کرده یا خمیده منجر به عملکرد ضعیف عضلات تیغه شانه و تحریک گیر افتادگی شانه می شود.
این سندروم به روش فیزیوتراپی به خوبی پاسخ می دهد. فیزیوتراپی سبب تقویت عضلات اطراف شانه و بهبود حرکات و درد شانه می شوند.
هنگام خستگی شانه هایتان را بالا بیندازید، شانه های انعطاف ناپذیر مانع از گردش خون به مغز می شوند. شانه ها را تا نزدیکی گوش ها بالا بیاورید تا 10بشمارید و سپس با نفسی عمیق پایین ببرید.
با پزشکان ما آشنا شوید
